![ادکلنهای ایتالیایی, عطرهای هلندی](/images/no_image.png)
های سیاه یا قرمز تزئین می کردند. کلاسیک ترین و متداول ترین فرم، "لکیتوس"، شیشه هایی باریک و ظریف، بودند.اروپایی ها از ظروف بسیار مختلفی برای نگاهداری عطرهای خود استفاده می کردند: شیشه، طلا، نقره، چینی، سنگ های گرانبها و صدف. فرم ظروف نیز متنوع بودند: سنجاق سینه ، گوشواره نقره ای، گردنبند یا انگشتر که پر از عطر بودند. در قرن سیزدهم، برای ساختن بطری ها از چینی استفاده می شد.در اواخر سده ۱۸۸۰ صنعت بطری عطر دچار تحول چشمگیری شد. در آن زمان گرایش شدیدی به استفاده از موتیف های گل وجود داشت. گرایش دیگر استفاده از بطری های کریستالبا طرح های کلاسیک و درهایی از آلیاژ برنج بود. در دهه ۱۹۱۰، ظهور روان کاوی و عطرهای جدید به ابداع بطری ها و عطرهای جدیدی منجر شد. عطرهایی برای اوقات خاصی از روز، فصل و مردمان به بازار آمدند.در دهه ۱۹۲۰ سربازان آمریکایی از پاریس عطر به کشور خود بردند و بازار آن در آمریکا پروس و بریتانیا از یک سو و اتحادی از فرانسه و اتریش و روسیه از سوی دیگر، سربازان فرانسوی، اتریشی و روسی و بریتانیایی بطریهای "آب ستودنی" را به کشورهای خود بردند و بازاری جهانی برای آن پدید آوردند. فرانسویها، آن را "ادوکلن" نامیدند.ادوکلن در قرن هجدهم موارد استفاده مختلفی داشت: در آب استحمام ریخته میشد، با شراب مخلوط میشد، همراه با قند خورده میشد، به عنوان ماده شستشوی دهان، تنقیه، یکی از ترکیبات ضماد مورد استفاده قرار میگرفت و مستقیم تزریق میشد و... فرمول دقیق عطرهای تجاری مخفی هستند و حتا اگر هم علنی شوند، چنان پروسه پیچیدهای در تهیه آنها به کار میرود که این فرمول استفاده چندانی ندارند. روغن اسانس عطر با یک حلال رقیق میشود زیرا روغن غیر رقیق شده چنان ترکیبات فراری دارد که در صورت استفاده به حساسیت و جراحات پوستی یا خراب شدن لباس منجر میشود. قدیمیترین کارخانهی عطرسازی هفتهی پیدا کردند که میل شدیدشان را برای استفاده ازکالاهای لوکس، از جمله عطر ابراز کنند.از آن زمان تا کنون بوهای جدید در شیشه های مخصوص عطر با طرح ها و بسته بندی های متنوع به بازار عرضه می شود.کار با عطر یک حرفه قدیمی است که نیاز به طبع لطیف و مهارت خاصی دارد. یونانی ها و رومی ها نوشیدنی های خود را با رز و بنفشه معطر می کردند. اما در هر حال تقطیر سیستماتیک عطرها در قرون وسطی به وسیله دانشمندان مسلمان صورت گرفت. تاجرهای ونیزی ادویه جات و عطرهای جمع آوری شده از کاروان های آسیایی را به وسیله کشتی ها و وسایل حمل و نقل آن زمان در سرتاسر اروپا پخش میکردند.اسانس ها بسیار فرارند و از گل، برگ، میوه و علف ها و ریشه های گیاهی به دست آمده و در بیشتر موارد از یک قسمت خاص از گیاه به دست می آیند. به عنوان مثال از گل رز، شکوفه های نارنج، هسته بادام، برگ آویشن، پوست دارچین، چوب سندل یا سرو و میوه جوز هندی می این عطرها در لطافت و انرژی شبیه رایحه عطرهای خنک هستند. با این تفاوت که قدری شیرینی هم در آنها احساس میشود. این عطرها بهطورمعمول بوی مرکبات میدهند مانند لیمو، پرتقال، گریپفروت ولی گاهی این عطرها بوی میوههای دیگر مانند تمشک، سیب، انگور، گیلاس و هلو را میدهند.▪ عطرهای گلی: اگر شما عاشق بوی گل خاصی هستید باید به سراغ عطرهایی بروید که بوی گل میدهند. این عطرها رایحههای گل یاسمن، رز، نرگس و مریم و حتی یاس را تداعی میکنند.▪ عطرهای مشرقی: این عطرها بیشتر بوی دارچین و عنبر میدهند و مخصوص افرادی هستند که به بوهای سنتی مشرق زمین علاقه دارندعطرها از ترکیب اسانسها، ترکیبات معطر و تثبیت کنندهها و حلالها تشکیل میشوند تا در خوشبو سازی بدن و یا محیط زندگی از آنها استفاده شود. همچنین مواد اولیه معطر سازنده عطر از طریق استخراج از منابع گیاهی، حیوانی و یا از روشهای تولید مصنوعی مواد شیمیایی
![ادکلنهای ایتالیایی, عطرهای هلندی](https://expressimg.com/images/2014/11/24/images87a8ed8.jpg)
[ يکشنبه 22 فروردين 1395 ] [ 18:55 ] [ Ron]